Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán alkotmányos személyisége…

 

Zajos a siker, a hatalom júdáspénzen vette, élvezi sors-fonákját,

s az embertgyalázó-tettein felpörgette az időt s vette arányait…

Új-mulatság vette kezdetét, gyűjtsd filléreid, a hatalom feni rá fogát (!)

(Szőke E.)

 

Hallgatva és nézve a keddi parlamenti ülést elmondanám Schiffer elnök úr szívemből beszélt… a Fidesznek, jaj - de nagyon nem tetszett, nos- ha másból nem is, ebből máris lemérhető, hogy elevenbe tapintott- a reakció lám milyen hatású volt… (mint tű a fenékbe!).

Nem méltatom tovább, méltatják ott mások! Fidesz politikája önmagát minősíti, ebből származik – ami nem más – mint mindenki elnyomása… idevezetett a hatalom egyedüli megszerzésére irányuló cselekedete, hogy diktatórikus átalakítást szenvedett a demokrácia minden eleme (ráadásnak alkotmányellenesen). Nem élhet az ellenzék a politikai szabadság eszközével – a szólásszabadság megtiprásával a Fidesz viszont igen (!) – mert a véleményük (az ellenzék részéről) semmit nem mond, semmit nem ér- avult idejében már - a zsarnoki intézményének elképzelését e hatalomnak véleményezni sem lehet… rögtön támadják a nemzetvédelmi politikájuk okán! Nem számít a népképviselet- nemzet hangját hallatni tilos, „ellenzéki-szeszéllyel” nem béníthatják a nemzet erejét, ezt csak ők: a Fidesz és a Kdnp teheti csak, az ellenzék irányában! A nemzet hangját a Fidesz képviselheti kizárólag – de nem a néptől jut kifejezésre, hanem a hatalomtól (kormányától), hol és amennyiben Orbán - mindig folyamatosan már, nemzetvédelmi kioktatásban részesít mindenkit, ez alól a saját tagjaik sem kivételek – utasítva a mondandójuk elkötelezettségére – urává őket így téve a többi (ellenzéki) képviselőknek! A félelemnek színtere lett a haza… az egyik szót a másikkal eltakarja a hatalom – más az eleje, más lett a vége és félelmet kelt, a valónál iszonyúbban – így akarta Orbán és így is lett (!) –  A forradalom már egy csonka szó - csak zavarja, amely akkor egy népet megragadott, (Kazinczynál az a zivatar, melyet a hatalmas ellenfelek egymás ellen támasztanak…) - nos - a diktatúra, mit teremtettek Orbánék megdöntötte a forradalmat. A forradalmat, mit épp ők vizionáltak a választáskor (elveszett a hevülete is a nép lelkében, helyét kitöltötte a félelem, a megélhetés bizonytalansága… a nyomorúság megteremtésével lett meglepő változása „rendjének” stb). Rombolják a hitet (a hatalomba vetettet) tovább, figyelmen kívül hagyva a nép óhaját, cselekvésének tartalmát vagy épp irányát, nyomort teremtenek, mert csakis és kizárólag egy szűk rétegnek kedveztek! Új világot teremt Orbán? A fenéket – királynak képzeli magát és mégis bohócként ténfereg az országban – cirkuszin – csak épp kenyeret nem ád! Lám mivé tud lenni egy történelmi személyiség, hogy mítosszá mégsem vált? Lásd! – és ítélj! Ítélni csak a népnek van joga!

Vajon mit mond tükre? – ha reggel szembenéz önmagával? Jő az ébredés? Vagy hétköznapi emlékeket kever egy kozmikus látomásba? Közben rájön… rá az élet nagy titkára!

 

Futókaland az élet!

De festett a talár,

És rég

Ki-be fordított sorsán éli hírnevét,

Ügyelve ítél…

Mezején érik a szél s veti,

Mint ki vihart aratni kész -

Kor-vizén könyörög sík partért és hányódással ígér-

Zeng az Úr hatalmában

S mindent megold mindig-hevén!—  (szőke)

u.i ...és hab a tortán, hogy egy gyerek nem gyerek, hogy két szülőnek lenni kell (tulajdonukban semmisem!) -- szoc.pol és mindened lehet, hol 4 ezer talán lehet kedvezményezett- mint az adó miatti kiskeresetek általi lehívható gyermekek utáni pénz? Megint a "valaki" nyer, a gazdag? Mily' kedves a hatalom, hogy a drága-"magnak" kapút így csinál (!) - míg lelkünk e "lángban" nyögi és zokogja a "nagyok" cselét?

"Amit ma megtudhatsz, (ne) halaszd holnapra! Becsüld meg (elveszett) illúziódat." (!)

Erőből erőszak, megerőszakolva csak az Urat sérthetjük megtagadva s káromolva - a természet megvetve így, mit a kormány ad... őket mégis áldva látva?

Kinek bántásmódja cselre és erőre épűlhetett?

Ez a lét összeesküvés ellenünk... a hétmillió lecsúszó magyar ellen, hol megoszt és elad a száj - megmentve itt és így lenne a magyar?

2011.10.13.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 145
Heti: 646
Havi: 2 602
Össz.: 488 503

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán alkotmányos személyisége…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »