Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Itt a vége!

 

Nem mondhatnám, hogy óvatos a kormány, nincs elővigyázat, taktikája nem jó- iránya a lehető legrosszabb, gyávaságból őszintétlen, önző érdekből és hiúságból letértek az útról… öncélú a politika és a gazdaság sem másként. Immár három éve az ámokfutásuk… a koronát épp most tették fel!

Semmi nem megy, mégis a saját érdek fontosságát hangsúlyozza, hol a taps és az uralkodói divat kilátásai adja Orbán meggyőződését.

Nincs felkészülés, de a kapkodás kézzelfogható volt (már megnyugodhatnak) – kényes kérdésein a tapintat ismeretlen, higgadtság, tárgyilagosság ismeretlen fogalmak. Sértegető a szenvedélyesség, elvakultság van – ezt példázza Matolcsy MNB élére való kinevezése is… itt a vége mondhatnám, mert nincs jellem, tehetség és tekintély – alkalmasság tekintetében már bizonyította, hogy alkalmatlan a vezetésre – gondolatok helyett víziói vannak, hol a felelősségérzet, meggyőződés és a közérdek külön utakon szaladnak szerteszéjjel.

Bár semmi meglepő nem történt, Orbán hű maradt önmagához és hülyeségét „kilátások” szerint irányítja és szabályozza, mégis az utolsó pillanatig hittem, hogy megjön az esze és nem nevezi ki Matolcsyt MNB elnöknek… a háborúk nem okoztak annyi kárt az országnak, mint Matolcsy az un- ortodox gazdaságával képes volt elkövetni ellenünkre! A nép nyomorát tovább mélyítik – miközben a szenvedés és a kín már elviselhetetlen itt. Szűkkeblű a gondolkodás, szabálytalan technikáin a pénz értelmetlenül lesz felhasználva. Magyarán elinflálják az országot!

A választásokig morzsákat juttatnak a népnek… utána szabályokra hivatkozva elzárják a „csapot” (no - nem maguk felé)! EU szabályai semmit nem érnek, az un- ortodoxia felmentést ad minden bűn alól. Orbán megalkuvó és a hatalomért mindent megengedő, majd jönnek az évekig tartó kínlódások – ami a hatalom szájából a szociális igazságok és követelményei érdekében emeli a hazug-szót… megbénítják az országot. A gazdaság nem létezik, ami van kevés – az ország szekere kátyúból kiemelve velük nem lesz.

Sajnos másokkal sem! Pénz nélkül nem megy, ha Orbán bukik - csakis új hitelekkel lehet rendbe tenni az országot, de arra megint csak „rámegyünk”! A Horthy-idő e szegénységgel megvalósul (amit elért Orbán, az éhség-konyhák előtt kígyózó sorok, megmutatja ékesen az ország állapotát!), kormányzó: Orbán urunk, majd az éhség-korbácsával tart rendet… (!) Érezzük, látjuk, átéljük, tapasztaljuk és hiszünk? Ahogy Széchenyi már utalt rá (nem szó szerint idézve): ha egy "hamis" hatalom hosszú ideg uralkodni tud a nemzeten, "...ott a nemzetben van a hiba"! Mégis nyernek!

Mert nyernek ez nem kétséges, a Jobbikkal összeadott szavazatok számban több, mint az ellenzékiekre adott összes szavazat együttesen! A drámai helyzet hamarosan eléri csúcspontját – akár a statáriumot is. Minden a helyén van a közeledő fasiszta diktatúrához.

Az MSZP hiába sulykolja a győzelmet, ők mindenképp buktak – hitelük nincsen – Mesterházy által vezetett szocialista pártnak nincs eszméje sem arculata- sem semmije. Demokrácia nincs, a parancsuralomhoz mégis csatlakozott (sőt időnként még örül is annak), már nem lehet tanítója, vezetője, irányítója híveinek. A népnek még annyira sem… a politika annyira hangulati lett, hogy egy-egy hatalmasság szeszélyétől függ és persze néhány felkapott jelszó hatásától, ahol a harag, neheztelés, érdekellentét, versengés – villongás, egymás személyének lerontásával valósul meg- s így a politikai képviselet is. Kell ez nekem? Nekünk? A gondolatiság, a politikum és tárgyiasság, az érzelem nem racionálisan szerkesztett ezért nem is gránitszilárdságú a talpazat! Hazugság van és látszat-harmónia – szembenézés még-sincs… az igazság könyörtelen, de a nép felöl – éppen léthelyzete miatt – az akarat dühös- káromkodó fojtottságával jut felszínre… ez nem elég semmire sem! Bajnai nem politikus alkat – bár jó gazdasági szakember – ezzel nem nyer… a Szövetség a választásig – mint az látszott az elején is már – kipukkad! Az MSZP hitelét vesztette, ezen a „mesteri-szerkesztés” sem segít!

Mondanivalójuk nekik sem más, mint a Fidesznek: a hatalma, amit köznapiasan kifejezni, hogy a nép is értsen belőle - nem tudnak! Egyikőjük sem magyarázza el, hogy minden változás – változtatás, valakinek fáj! Nincs olyan, ami mindenkinek jó!

Orbán már tétovázás nélkül teszi a soros hülyeségeit… és mert „kilóra” megvette az országot sajátjaként is kezeli. Nagyon ostobának kell lennie, hogy veszítsen a választáson… eddig tehettünk volna ellene, már most elkéstünk vele, az MNB pénzforrásai csak neki nyílnak meg! Ehhez kellett egy Matolcsy és ehhez kell egy Varga – aki pénzügyminiszterként folytatja (persze szintén nagyon is szándékosan) az orbáni akaratnak megfelelő pénzügyi- gazdasági politikát! A pénzügyi- és a gazdasági-tárca, míg külön nem válik… egyelőre ide-oda jár és felfedezi, ha nem is azt, hogy szép a világ, de azt, hogy van szép a világon! Orbán meg „aratni” fog a bénult érzelmek felett! Alkati örökségéből adódóan önösségből – mert más kiutat nem talál a válságból, szavaival alkotja meg rendszerét, s úgy csinálja, hogy minden szava „üt”… amit - olyan nem humanista és nem is embertisztelő magatartással, de ködös frázisain keresztül ad értésünkre élményként, elhitetve velünk és magával, hogy ő az erős!

 

Hidd el akárhol vagy, átok ér
Tapintható az idővel, mint a véset
Gyürködik fel és élivel int, mint kerek egész-
Aprólékossággal ráereszkedik a „vég”,
Hiánya jóakaratnak
Horpad a napnak
És sajnálatra elcsigázva
Visz teréből egy érzet
Egy-húron- vidult idején-
Pislog a szem, homálytelt e „tréfára”
Isten-haragjával fizetni meg…
Hol már magam próbálom szerencsémet—(szőke)
 

Nincs együttműködés szétszabdalódott az ország, nincs áldás a kormány munkájában (csak a hatalom élvezetében leledzik) – nincs becsületesség, megbízhatóság, mit követel a poszt… mi megkövetelné (megkívánja) mások érdekének gondos figyelembevételét! Minél bonyolultabbá válik a gazdasági élet, annál nagyobb jelentőséget kellene nyerni benne az erkölcsi tényezőknek, no - ez az, ami hiányzik…

Ez vonatkozik az ellenzékre is – ilyen ócska semmire nem való ellenzéke a „rendváltás” óta még nem volt az országnak! Süketek és vakok ne akarjanak vezetni…

2013.03.01.

Folytatás: www.jellem-ismeret.hupont.hu (!)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 74
Heti: 250
Havi: 2 206
Össz.: 488 107

Látogatottság növelés
Oldal: Itt a vége!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »