Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán lélektelen „porondja”…

 

Ahogy Gyurcsány mondja: „A szocialista politikus szerint a Fidesz elnöke "tudja, hogy hideg a víz, tudja, hogy előbb-utóbb bele kell ugrania, de egyelőre nem mer.”

 

Változás kellene, vagy inkább változtatás? A “forradalom” változás volt, igen átváltozás- kaméleonból kígyóba... hozzátapadva egy-két mellékzönge dolgaiban, lefolyásában- megbolydulással, kellemetlenségekkel, és egy-egy helyütt erőszakos beavatkozással is jár. Nem is jelent társadalmi forradalmat, csak a Fidesz akcióit volt hivatott leplezni ez a “kis”- mozzanat, de elérte a kedélyeknek nyugtalanságát,forrongását, erjedését tovább.

A “forradalom” (az Orbáné) egy kelepce csupán, mibe besétált az ország, ez pedig azt jelenti, hogy a hatalomtól- az eleddig változtathatatlannak hitt, de Orbán által megváltoztatottnak hirdetett társadalmi rendjétől csúnyán becsapva, félrevezetve vagyunk.

Köteléke fog mindannyiunkat, nincs szabad mozgás, hát nincs szabadság sem... megbénítva az ország, minden cselekvési lehetőségtől- kommandói által a lázadástól is megfosztva. Az uralkodó vigyázó szeme rajtunk van!

Sorsunkat sem láthatjuk előre, ebben is csak sejtések vannak, lejjebb és egyre csak lejjebb, míg el nem fogy a magyar, és betelepítheti e hazát majd különböző nációkkal...

 

“Ha sumákol, akkor a piacok büntetik és elszáll a forint, háztartások százezrei mennek tönkre. Ha beleugrik, akkor tengernyi szociális feszültséget hozhat, és elveszik egyébként is erodálódó hitele."Gyurcsány Ferenc emlékeztet rá... róka-fogta csuka, avagy a 22-es csapdája?

 

Erő és hatalom viszonylatában már mindent megtehet, hisz a nép issza meg tévelygéseinek levét... a hősnek kijáró dicsőség már kőbe vésve. Lélektelen a “porond”, hol küzdhet az ember, de bízni kibe is? Igy jártunk, hogy a tudat felett az ösztön kap helyet, és belépett az időtényező, “Itt az idő!” – csak fogyóban már, mert az ember csupán a “pillanat buboréka”! A szerecsenfürdetésből elég, jobb életet akarunk... “munkát és kenyeret”- mit követeltek őseink- lett aktualitása megint. Nyomor van, eltagadni hiába is...romlott e kor és a hatalom által meglopott, odafönn tehetősen kívánják a dicsérő jelzőt, míg a nép nagyrésze már “éhhel-holt”! Korhad a lét, orbáni-látszatmegoldásain a guta “lapogat”. Mindenesetre igazolható, hogy az emberek már nem értik egészen - félig se - hogy tud valamit.

 

“...a Fidesz, és Orbán is tudja, "hogy a támogatottság jön és megy. Egyelőre nem mer, nem tud dönteni. Nem tudja, melyik ujját harapja."Ha nem tesz semmit az a baj, ha beavatkozik, akkor meg az. Pár éve erre azt mondta, hogy „van itt pénz, csak nem kellene kitalicskázni a minisztériumokból”.

 

A pénzt a gazdagok most határon túlra talicskázzák épp... ott “faltatják” az osztrák, szlovák, svájci bankokba tovább... ehhez még Gyurcsány sem tud mondani más alternatívát- építőt bizton nem. 

 

“Ámulatba ejtőn tenni dolgunk volna jó... de lehet lelkesülnék legyőzni a vihart.”

De más-ámulatba ejtettek a csúcson.

Az orbáni probléma, hogy milyen viszonyban áll a jog a végső értékekkel, vagyis a jog helyességének kérdése, hol is a tartalmi helyesség nem tartozik a jog fogalmi alkatelemei közé... hupsz, megváltoztatja azt, és alkotmányába helyezve szerez aspektusában örök érvényt neki... majd időben visszatörvényel és egy régi történelmi korszakot elevenít fel, hol a tyúklopásért fizetünk egy kart- mert levágva az lesz érték-különbözetűl?

A nagy-jogász Arcban- lezárja a határt talán (?) - mert jogilag előtte adta a biztatást, hogy itt mindent lehet, hát agyő gazdaság, de a gazdagság ezzel megteremtetett... talicskázzon ki csak tud- amidőn a jog célokat tűz ki, az emberi cselekvés számára, ezáltal értékeszméket teremt, alapot ad a jog szempontjából értékes és értéktelen cselekvés megkülönböztetésre... de így?

Igen, hogy az orbáni-hatalom szubjektív mellékízét eloszlassuk egy ilyen szükségletkielégítési funkcióval, ahogy annak idején Lenintől kaptuk az útmutatást és bíztatást, amikor is azt írja… „vagyis a világ nem elégíti az embert, és az ember cselekvésével a világ megváltoztatására törekszik.” Csakhogy utána hozzátette- a jó a külső valóság követelménye.

Viszont ez a világ miben élünk, megismerésében nem lett más – s itt ezerévet vissza is ment – mint a szükségletek kielégítéséhez való alkalmazkodás ilyetén való formája, mi a többségnek csak rosszat hozott…

„A lelki gazdag pechje: egy olyan világban, ahol pénz az úr, a legtöbbe Mammon tagadása kerül.”

 

“Ne csak nemet mondjunk, ne szimplán csak korbácsoljuk a kedélyeket, hanem mutassunk alternatívát” - írja a volt kormányfő...

Kíváncsi is vagyok alternatívaként, mit fog fölmutatni Gyurcsány, talán a jó és rossz közötti különbséget?

Csupáncsak a szerencse vak (?) – a “bal” ellenben szemlátomást jól lát...

 

Az orbáni-hatalom kritikája sokk-tényezői közül egyik a gazdasága- aholis hibás és egyoldalú az a felfogás, mely csupán a gazdasági tényezőből akarja megmagyarázni az egész társadalmi életet. Fő súly lenne a parlament, ami kétharmaddal elvesztette józanságát az általános választói jog apostolának jóvoltából…a parlamenti túlsúlya miatt egyoldalú a gyakorlata- hogy forradalmával inkább csak a rend alapját tevő erő-viszonyokkal foglal el gyökeres hatalmi álláspontot- mivel is kizárólagos tényezőknek hiszik magukat- ők a fejlődés mindenható mozgatói. Ámítják magukat!

 

…mert bennem volt az érzés- léptem egyet követte a másik én

és hahotázik a gonoszság, meg a még-nem vidám esemény…

Ismeretlen a táj melyre lép a láb, talaján ingoványt ért,

s a láp süppedő-tervezgetések népies szólamát fújta szellő és a sás-él,

egy-világgal lett egésszé- a szóig a lég, és hangjain az ég-

…magába csuklott ott, ki- élni borzong az életért,

mert önzés-sikolyával a benne-tisztult gondolat is félve kél-- (szőke)

 

U.i. Az egyenbírkásított emberekkel, ott az embertelen önönmagát terelgető farkas…egy rettenetes félelmet keltő világban élünk. Legföljebb annyi lehet a változás – alternatívaként – hogy a vájt lelkű farkas okkal használ ’dugót, mert a kolomppal kísért bégetésnél a „süketség” is jobb (!)

A „beetető kolomposok – mindenevő birkák: a farkasétvágy elvevői.” Egyszer a farkas is és a kolomposok is, megfizetnek tettükért… a becsület lerongálása, a test megrongálása, a szegények kirablása, a magánvagyonok lenyúlása miatt, ki- főbűnös milliárdokat kell fizessen majd a népnek jótékony adakozásra… „nekem is szükségem volna egy télikabátra”!

“A Fidesz évek óta – egyeduralkodó tömegpártként – teljes lefedettségre törekszik. Nincs speciális célcsoportja...”

 

2011.02.23.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 74
Heti: 274
Havi: 2 230
Össz.: 488 131

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán lélektelen „porondja”…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »