Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a ’tervezet…

 

 

„Legyen béke, szabadság és egyetértés”. (remény, hogy nemcsak szlogen...)

Tudom- válság ért és minden nyomor már egyetemi fokon.

De miért nincs lelkifurdalás, hogy csak most is szaporítod a szót?

 

“Az alkotmánytervezetben ami új, az nem jó, ami jó, az nem új - foglalta össze véleményét az fn.hu-nak Kolláth György alkotmányjogász. Változatlanul nem tudjuk, hogy miből táplálkozik ez az alkotmánytervezet, nincs egy világos koncepció - tette hozzá.”

A történelem zajaival a hatalom alkot, és igencsak igaz a megállapítás- miszerint, mi új- az nem jó, mi jó- az meg régi (!) – még alkotmányoznak a Fidesz –pártiak, nehéz nem észrevenni, mily’ görcsös és izzadmányos minden gondolatuk, hogy elvonatkoztassanak a régi alkotmánytól… hogy mi lesz zsarnoki- az még elválik. Erőnk, szabadságunk, de hol van- keményen rendörállam lettünk… békét megteremtjük, a szájakon cippzár- egyetértésben kusshadunk majd!

Tudom- nyíltságért csodát nem várhatok…

De miért nem tudok tüzet rakni, ha fázok?

“A tervezet szerint Magyarország független demokratikus jogállam és köztársaság, a hatalom forrása a nép. A rendelkezések között szerepel, hogy Magyarország "az egységes magyar nemzet eszméjétől vezérelve felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért".
Navracsics: “az embereknek túl összetett az alkotmány”...

…és milyen igaza van, tényleg érthetetlen (túlon-„túl” összetett), mert- mit látok az a névváltoztatás (minek hívjam országomat és megyéit) – majd diszpinty lészen a köztársasági elnök- és Orbán királyunk dönt, hogy a deresre kit von majd… lesz fő- meg alispán- no, meg lesznek „lúdasmatyik” is (!) – a főhatalom fogyatékosságaiban!

“A tervezet kitér arra is, hogy Magyarország "az időskori megélhetés biztonságát a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő".

“Nagyszabású elképzelés, bár némileg emlékeztet az egyszeri ember kísérletére, aki megpróbálta leszoktatni a lovát az evésről. (A kísérlet majdnem sikerült – már éppen leszokott volna, amikor éhen döglött.)”

 

Munkálkodik a gyulladtszemű őrdög…valahol hiányolom a társadalmi –szerződést, az alkotmány egy szent-dolog – egyfajta társulás írott „parancsa”, hol is benne a köz- egész erejével védi oltalmazza minden tagjának személyét és vagyonát… (vagyis, ha az ember az egész közösségnek rendeli alá magát, akkor nem rendeli alá magát senkinek?!) - ha a nép- a hatalom forrása, ebből származtatják a demokráciát – akkor nem lenne olyan tagja a társadalomnak, aki fölött az egyén ne szerezne olyan jogokat, mint amilyenneket önmagával kapcsolatban átenged neki, ezért  mindenki visszanyeri az egyenértékét annak, amít elveszít, és még több erőt nyer arra, hogy megőrizze azt, amije van (!) – hát ez így valóban túl összetett… olvashatjuk, ahogy akarjuk- értelmezhetjük tetszés szerint, ha a magántulajdon semmit nem jelent a hatalomnak- már írhat amit akar, a papiros mindent kibír! És jelent? – ki-ki válaszolja meg magának…

A szabadság ebben a formában is csak egy szó! – a természetes szabadság helyett – mit az erő kulminál, annak a polgári jog- ’szabadság szab határt ( s ez jó) - és jogot szerez minden fölött, amit birtokol- amely valamely pozitív jogcímen alapul… akkor a hatalom ezt egy tollvonással áthúzta (pl. nyugdíj-pénztárak esete) – erkölcsös így volna, hogy elveszi, mit csábítónak talált? Se vagyon (csak egy pofon), se szabadság!

Lehetetlen még megmondani, hogy mennyi zűrzavart fog okozni az államjoggal foglalkozók munkáiban a pontatlanság! Belezavarodnak maguk is, bonyolódnak dolgaikban és össze is keverik azokat… de magyarkodunk és védjük Európát harcainkban, miközben nincs ellensúly és kontroll a hatalom vonatkozásaiában- jogait illetőleg.

Jó volna, ha a nép határozna- még ha túl összetett is alkotmányunk számára – hogy szavazással biztosítsa fennmaradását! Ha van, vagy helyesebben lenne közakarat- lenne valami közjó is benne…

Balszerencsés a helyzet a „levelekkel” pl. én még nem kaptam… de fölösleges is, hiszen a tervezet készen áll, rövid a határidő elolvasva- pláne kiértékelve úgysem lesz, no, talán ennyire naivak mégsem lennénk.

Lesz é főhatalom? Hogy hívják azt – netán királynak, kormányzónak- fejedelemnek? Vagy majd utólag… mert esetleg egy észrevétlen szó (mi számunkra volt – lesz csak észrevétlen) – tudatos elrejtése ott szerepel majd az alkotmányban?

Fejetlenség van máris, mi az egész társadalomra ki hat, mert rendőr ezrekkel- épp azért kell, mert bomlik a rend (?) – és az erő és akarat összhangja szűnik ezzel? Önkény lesz-é a hatalom vagy anarchia, mint gazdaságában.

„Lehet, hogy csak azért ábrándulunk ki, hogy bele tudjunk ábrándulni egy másik kiábránditóba?!”

A nép lélekszámát miért is „froclizzák” Orbánék annyira, miért is terjesztik ki vajon a „rég”-területeire (?) mert viszonyaiban a lényeg- a hatalom aránya (a főhatalomé így)  a polgárok (emberek) számával együtt növekszik… amiből az következik, hogy minél nagyobb az állam, annál kisebb a szabadság!

Hiába tagadják! „A partner csupán eszköz.”- (a nép)… Céljuk „a szentesítő kéj.” (!)

Nincs egyenlőség, szinte már több joggal rendelkezik a „künn”- honos, mint a „törzs”- a két dolog azonosságából mért a hasonlóság? Erős állam nemcsak jelző Orbán szájából, de „véres”-valóság…

Az állam növekedésével és erejével- egyre nagyobb a kisértés, hogy a hatalom letéteményesei visszaéljenek hatalmukkal… ezért is a kormányzatnak kell erőt „fitogtatni”, hogy népét kordában tartsa vagy tartani tudja – korbácsként a most-hatalma a nép feje fölött ’éhét tartja! - ( és ezzel megvan az egyetértés és a béke) - Ha nem hiszel, figyelj (!) – hogy van ez (milyen módon van) megalkotva!

„A gályákat már rég elnyelte a történelem tengere. A rabok azonban mostanság is egy ütemre „húznak”. (!)

A morális-mennyiségek terén sincs minden rendben… attól függ honnan nézzük, lehet- mint nemi vágy akár, mely alulról testmotor, felülről lélekfék… (!)

 

…merthogy a szegény öklét hiába rázza,

a hatalom tettét teljén magyarázza…

       bár ne lenne maradása!

Gyengeségem erőt nem meríthet

így sem, úgy sem– emberfelett

a végzet s ott a tett , most vagy soha…

       de csak arcom anyagát festi meg-

       rászedtek e csalásban,

ingemet már magamról haj! - hiába tépem,

dönthetek csak- megőrzöm emlékét a „nagynak”

       vagy mindent feledek. Annak is van ára— (Szőke Emil)

 

u.i. „Álmai valóra váltásáért csak az ostoba imádkozik. A bölcs azt kéri istenétől, hogy sose „ébredjen fel”. (!)

Tiltani fogja a visszamenőleges hatályú törvénykezést az új alkotmány – ígérte meg a Figyelőnek adott interjújában Szájer József...

…mi eddig a Fidesz-hatalomnak sajátja volt? – álom, álom- édes álom…

 

A fenn ragyog, a lenn sötét súlya rajtam formázott,

hol sokk-hangjával egy kibontott lábnyom

erőből csinált rendjébe sorolt.

Bocs’- mondom: ez is véletlen volt… a tettes megbocsátott— (Szőke E.)

 

Isten (!) – áld meg a magyart…

2011.03.11.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 74
Heti: 292
Havi: 2 248
Össz.: 488 149

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a ’tervezet…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »