Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Renitens idill…

Űr van… a lélekben, a gondolatban – üres fejjel mindenkinek van, lett véleménye a „pillanatra”. Orbán konzervatív idealizmusa és forradalmi harcos szövegelése összekuszált érveléssel az első pillanatban kézenfekvőnek, meggyőzőnek látszik. Mégis közelebbről nézve dolgait, nem állja ki a kritika próbáját… csak látszólag van érvénye, de az okság viszonylatain megbukik. Bolond lyukból bolond szél fúj! Mondhatnám…

A múlt rendjéhez- hagyományaihoz ragaszkodó, intézményeiben is maradi, ugyanakkor ügyetlen pénzdolgaiban – értetlenül nézem az érte való harc fortélyait (csak markát tartja, ha oszt az unió…vagy elkobozza a meglévőket idehaza). Forradalmisága, harcai az egész világgal megteremti renitens idilljét, mely össze nem egyeztethető idealizmusával. „…távol a világtól, hogy elkapta a világ hangjait…” él, hol mélypontig ért a közérzet és rosszértelmű világa saját érdeknek feszül – drámák sorát jelezve… amit Orbán valahogy nem képes érzékelni. Ezért is félelmetes, már-már rafináltan bravúros ostobasággal, bőbeszédűséggel bírja létét. Ez az ostoba jelen adná az életerőt a jövőhöz? Az úri-világ züllöttségében éledő nyomorok tették őket nagyszabású népelnyomókká!

„Hitványabb Nérók még seholse éltek”!

A bánatokkal nem is tudunk mit kezdeni… nincs és nem is lehet felemelkedés itt e hatalommal – csak rabság és vágyakozás (!) – vagy elmenni innét végleg, keresve egy másik hazát! Ugyanis az ellenzékben sem látok megoldási hajlamot – csak mámoros, káprázat az, mit nyújtani tudnak… azután, jön a döbbenet s ott állunk a valóságban már leforrázva – hogy megint a rég elhasznált, elkoptatott dolgokról szól a „fáma”.

De maradjunk a jelennél…”összességében 1,7 százalékkal csökkent a magyar ipar teljesítménye az előző évihez képest. A feldolgozóiparnál a termelés és a megrendelési állomány is kevesebb volt, mint egy éve.” A valóság ennél is „véresebb”! A kirakatból ítél a külföldi elemző- a háttérbe nincs bepillantása. A forint is gyengül… és mindez még a szelete csak az egésznek. Lesz még nemulass…

Az MSZP meg félti a sajtot, nem is értette volna eddig, hogy mire megy ki a „játék”? – majd rájönnek (mint ahogy szokása lett mostanság – úgy 2 és fél éve már: csak utólag – hajazva a majmok pszichikus tevékenységére: nem előrelátó, hanem utólag meglátó!), már hogy a kedvezményekkel, amelyek még ezután jönnek majd zömmel, „elvarázsolják” a tömegeket előlük. De hiszen mindig is ez volt a szokás (náluk is) – ígérni nagyot, juttatni valamit (morzsákat) a népnek, a választások előtt…

És jönnek a találgatások… mit, mennyit és miért, és az- vagy azt, kiért és minek? Ki lesz a külügy főnöke (egyébként Szíjártó és nem Navracsics), ki lesz az MNB vezére- vagy a helyébe (NGM) ki lép majd…? Felmerülnek a nevek- egyre „jobbak” (ja! mindig ugyanazok- amúgy a régiek) Matolcsy, Varga! Egy ország jajja! Mesék és hazugságok mesterei mind… MNB lenne Matolcsyé? – a stratégiai szerződést, mit említeni volt- ott majd magával köti? Varga, aki tárgyal immár egy éven túl, hogy senki nem tudja, csak vélik a kölcsönért, s a valósága: IMF még nem ült asztalhoz – no, meg nincs is szó róla (!) – akkor inkább a távoltartásukért fizették meg? A háttérben kurva nagy színjáték folyik! Szidom Orbánt – a Horthy-kultusz miatt útálom is szívből… pláne, hogy megtapasztalhattam a sorban-állásos éhen-konyhát, amint az volt a 20-as, 30-as években is! Mégis ki kell mondanom, hogy a 2014-es választást Orbán nyeri, ha úgy tetszik megnyerte… sajnos ez az igazság a való, amitől a hátamon minden szőr föl áll! Mégis mondom felkészültek- rákészültek… orbitális hülyeséget kell ahhoz elkövetniük, hogy veszítsenek!

Az ellenzék egy béna-kacsaként hápogók szövetsége lett. Bajnai még nem volt politikus (ezért is történt 2010-ben, hogy akaratlanul is- a Fidesz kezére „játszott”), a „Milla és a Szolidaritás” még csak nem is politizált soha!

Az MSZP magával volt elfoglalva- mára hitelüket vesztették, pedig a magas labda megvolt, igen- az elején minden esély a kezükbe volt (észre sem vették a történelmi lehetőséget!) – szerintem most sem értik miről beszélek (!) – hát akkor, mit akarnak?

Gyurcsány pedzegette… (kicsit megkésve ugyan), de lehetett volna kezdeni vele valamit. Rá se figyelt senki! Ez a vonat elment, immár végleg- hacsak… nem is mondom már – értelmetlen (leírtam elégszer!).

Általánosságokat szajkózok? Hülye vagyok? Látszik az öregség? Komcsi vagyok- vagy Fidesz seggnyaló? Lehet mondani, de attól az igazság- igazság marad!

Molnár ATV-s (13.01.02. este) szövegelése nonszensz, hülyeségek netovábbja, vicc kategória! 2/3 ugyan hogyan lesz, a „Millával” (vezére Molnártól is optimistább), „Szolidaritással”,akinek tagjai-  vezérei még távolról sem „ugatták” a politikát? Jobb volna, ha Molnár nem villogna - meg sem szólalna, mert a DK-ból és magából is hülyét csinál… altatásra van elég ember így is (csak úgy utalásul)! Új alkotmány, hogyan? Minek? Ott a régi- minden új attól csak szarabb lehet, lett is! Mint látjuk is a Fidesz tákolmányt – azóta is foltozzák! (csak mert beleszerelmesedtek önmagukba!)

Egyféleképen lehet, csak nyerni- még a választások előtt el kell küldeni a jelen hatalmat és ehhez külföldi segítséget kell kérni (Brüsszel, Strasbourg stb. s amitn a jog megenged)! Illegitim a kormány (választási csalások – idő-elhúzás már nem hivatkozási alap, akkor kellett volna), de- mert a 2/3-dal visszaélnek, visszaéltek és a kizárólagos hatalom megszerzésére irányuló akarat tettekben is megvalósult! És még vissza van a „prezidenciális rendszer” létrehozása! Esetleg kormányzóság… ehhez kell megnyerniük a 2014-es választást a Fidesz-KDNP-nek (esetleg ebbe bevonva a „Jobbik” is, no- meg a „békemenet”!), mert akkor a nép akaratára hivatkozhat, és folyamatos túlnyerése adja, hogy a külföld már bele nem szólhat dolgaikba!

Egyszóval, Orbán nem egy naiv vezető- tudja, mit akar (kifundálták már a hogyant is!) - és meg is csinálja azt.

Az utcával meg vigyázni! – szükségállapot ezek miatt bármikor elrendelhető, még csak nagy dolgok sem kellenek hozzá, elég egy kis csetepaté! Megvannak már a megfelelő szervek (TEK, rendőrség, tűzoltóság-katasztrófavédelem felfegyverzése - kormányőrség- díszőrség, jogkörök, hatáskörök kiosztásával)!

Sivársággal mért tragikomikum…

 Újat vágy az akarat? Minek, ha rajta az indulat
Forma-ruháiban válogat s egyre zordabb?
Kedvemet szegte az átváltozásokban…
Ma-énekén emberi tudatában—

 „A normarendszer lerombolása és az akaratos hatalomgyakorlás együttesen oda vezetett, hogy az elmúlt harmadfél év alatt végzetesen meggyengült Magyarországon a jogállam és az alkotmányos demokrácia.”(2014-es egyeztetés) Viszont megerősödött a diktatúra!

2013.01.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Renitens idill...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »